Vochtrijk vezelrijk product dat verkregen wordt na het grotendeels verwijderen van vruchtwater en zetmeel uit aardappelen.
Aardappelpersvezels komen vrij bij het proces van de aardappelzetmeelwinning. Nadat aan de geraspte aardappel het zetmeel en het vruchtwater nagenoeg onttrokken zijn, blijven de vezels over. De vezels worden nog geperst tot een hoger percentage droge stof. Aardappelpersvezels zijn van hoge kwaliteit en halen een hoog energiegehalte uit de celwanden en het zetmeel.
Eigenschappen
Samenstelling
Drog stof | VEM | VEVI | FOS | DVE | OEB | RUW AS | RUW Eiwit | Ruwe celstof | Zetmeel | Bestendig zetmeel | N (Stikstof) | P (Fosfor) | K (Kalium) |
16.5 | 1051 | 1134 | 679 | 91 | -75 | 40 | 73 | 215 | 235 | 116 | 11.7 | 1 | 17.0 |
* De samenstelling van onze producten zijn gemiddelde waarden. Er kan echter een natuurlijke variatie in de samenstelling voorkomen.