Erwtenvezel wordt geproduceerd bij de zetmeelwinning uit erwten. In het proces worden erwten geweekt en fijngemalen waardoor cellen worden opengebroken. Het erwteneiwit wordt daarna onttrokken en het restant wordt samengeperst tot erwtenvezels. Het product heeft een heel fijne structuur en wordt gekenmerkt door een hoog gehalte aan celwanden.
Erwtenvezels zijn een goede energiebron die prima geschikt is voor zowel melkvee als vleesvee. Erwtenvezels verlagen het ureum en vetgehalte in de melk, daarnaast werkt het eiwitverhogend en melkstimulerend.
Natuurproduct
Constante samenstelling
Aanwinst voor het rantsoen
Hoogwaardig energieproduct
Circulair
Goed houdbaar
Samenstelling
DS | VEM | VEVI | FOS | DVE | OEB | RAS | RE | RC | ZET | BZET | N | P | K |
22 | 1115 | 1220 | 670 | 95 | -55 | 30 | 95 | 190 | 380 | 90 | 14.4 | 1.05 | 7.0 |
* De samenstelling van onze producten zijn gemiddelde waarden. Er kan echter een natuurlijke variatie in de samenstelling voorkomen.