
Erwtenvezel wordt geproduceerd bij de zetmeelwinning uit erwten. In het proces worden erwten geweekt en fijngemalen waardoor cellen worden opengebroken. Het erwteneiwit wordt daarna onttrokken en het restant wordt samengeperst tot erwtenvezels. Het product heeft een heel fijne structuur en wordt gekenmerkt door een hoog gehalte aan celwanden.
Erwtenvezels zijn een goede energiebron die prima geschikt is voor zowel melkvee als vleesvee. Erwtenvezels verlagen het ureum en vetgehalte in de melk, daarnaast werkt het eiwitverhogend en melkstimulerend.
Natuurproduct
Constante samenstelling
Aanwinst voor het rantsoen
Hoogwaardig energieproduct
Circulair
Reststromen optimaal benutten
Goed houdbaar
Lage ph waarde waardoor het gemakkelijk conserveert
Bewaaradvies
Los de erwtenvezels op een schone verharde ondergrond.
Maak de erwtenvezels vlak van boven en dek ze luchtdicht af.
Als de erwtenvezels gebruikt worden om af te dekken is een laag van minimaal 25 cm gewenst om een goed resultaat te halen.
Voederhoeveelheid
Melkvee 4 – 8 kg product per dier per dag
Vleesvee 4 – 8 kg product per dier per dag
Jongvee 2 – 5 kg product per dier per dag
Geiten 1 kg product per dier per dag
Schapen 1 kg product per dier per dag